Top Menü

28 Mayıs 2015 Perşembe

Canlı Uçuş Takibi

Bazen işlerin yoğunluğundan bazen de konuların çokluğundan insan ne yazacağını şaşırıyor. Google ve hizmetlerine bir kaç gün ara verip daha değişik şeylerden bahsedeyim istedim.

Biliyorsunuz Haziran ayı geldi, tatil sezonu da başlıyor. İnsanlar bu dönemde gezmeye daha meyilli oluyorlar. Bu nedenle tatile gidenler yada yolcu bekleyenlerle ilgili şeyler paylaşayım istedim.

Gene Google'a değineceğiz ama kısaca. Örneğin Londra'ya gitmek istiyorsunuz ama tek tek hava yollarının internet sitelerine bağlanıp hangi uçuş kaç saat sürüyor, aktarma var mı? Hangi hava yolları uçuyor gibi bilgilere de ihtiyacınız var.

Google bunu tek tıkla çözümlüyor. Yapmanız gereken Google arama kutusuna İstanbul Londra uçuş yazmanız yeterli. Sonucunda İstanbul ve Londra hava alanları arasındaki tüm uçuşları direk ve aktarmalı olarak sıralayan bir liste çıkıyor. Bağlantıyı tıklayarak sizin için hazırladığım aramayı inceleyebilirsiniz >>> İstanbul Londra Uçuş araması.

Tabi bir çok konuda rakipsiz olan Google'u artık bazı konularda yakalamaya çalışan ve yerine göre de bazen geçmiş olan Yandex arama motoru var. Yandex te benzer bir tabloyu sayfa üzerinde böyle veriyor >>> Yandex İstanbul Londra Uçuş araması. Hatta ufaktan abartıp daha değişik bir tabloya da bağlantı var. Burayı tıklayıp karşılaştırma yapmanızı öneririm. https://goo.gl/NtQCFa  bağlantısı Yandex arama motorunun Seyahat Sayfaları. Burada sadece uçak değil iki nokta arasında tren, vapur ve otobüs saatlerini de öğrenebiliyorsunuz. Google abartmış diyenler Yandex için ne söyleyecek bilemiyorum.

Londra'dan İstanbul'a geldiniz, Ankara'ya uçak bulamadınız otobüsle gitmek zorunda kaldınız. Kolay, Yandex'e sorun size otobüs seferlerini versin. İstanbul Ankara otobüs seferleri için tıklayınız

Ben otobüsten korkarım hemde yeni yapılan hızlı trenle gideyim derseniz İstanbul - Ankara tren seferleri için tıklayınız.

Yerel takılıp gezmek vapura binmek isteyenler İzmit Körfez Hattı seferleri de var, tıklayınız.>>>

Birde havada yolcusu olanlar için Yandex havadaki uçakların konum ve varış bilgilerini haritaya koymuş. Yandex Uçuş Takibi için tıklayınız.>>>

Son olarak canlı uçuş takibi yapabileceğiniz bir web sitesi önermek istiyorum. www.fightaware.com  sitesine herhangi bir havayolu adı ve uçuş numarası girerek canlı uçuş takibi yapabilir, Yolcunuzun uçağının son konumu hakkında gerçek zamanlı bilgiye ulaşabilirsiniz. Eğer arabanızla havaalanına giderken takip etmek istiyorsanız Flightaware sitesinin mobil uygulamalarını indirmek için http://tr.flightaware.com/mobile/ tıklayınız.

Uçaklar için yapılanlar gemiler için yapılmaz mı? Elbette yapılır. www.marinetraffic.com/en/ sitesini tıklayarak. Yaklaşık 75,000 gemiyi canlı olarak takip edebilirsiniz. Tabi gemi sayısı 28.05.2015 saat 17:33 itibarıyla olan sayı. Bu rakam siz baktığınızda daha da artmış veya azalmış olabilir. 

Eğer sistem tarafından gemilerinizde takibe izin verecek donanım takılmışsa, siteye filonuzu kaydedip takip edebilirsiniz. Yada çok merak ettiğiniz birilerinin gemilerinin isimlerini biliyorsanız şimdi nereden nereye gidiyor bulmanız an meselesi.

Enteresan değil mi?

Bakalım daha neler göreceğiz?

28.05.2015, İzmit

Blogu beğendiyseniz hemen bu satırın altında g+ kırmızı butonu tıklayarak daha fazla kişiye ulaşmasını sağlayınız veya diğer sosyal medya sitelerinde paylaşınız. Teşekkürler.



Hiç yorum yok: