Top Menü

6 Haziran 2015 Cumartesi

Windows 10 ücretsiz yükseltme rezervasyonu

İnanılır gibi değil, belki 25 - 30 yıl sonra bir işletim sisteminin güncel versiyonu bedava geliyor. Bence sebebi çok basit, her şeyin Android'e doğru gittiğini gören Microsoft, tamamen pazardan silinmemek için böyle yapmak zorunda kaldı.

İster inanın ister inanmayın ama bunu da Google'a borçluyuz.

Blog yazılarını takip eden arkadaşlar için Windows 7 ve Windows 8 kullanıcılarına ücretsiz yüklenecek olan Windows 10 hakkında sıkça sorulanları windows.com sitesinden derleyip aşağıda bilginize sunuyorum.

Windows 10 ne zaman kullanıma sunulacak?

Windows 10, 29 Temmuz 2015 tarihinde ayında piyasaya sürülecektir.

Windows 10 için ücretsiz yükseltme rezervasyonu yapmak ne demektir?

Hak sahibi Windows 7 SP1, Windows 8.1 Update ve Windows Phone 8.1 cihazları için ücretsiz Windows 10 yükseltmesi sunulmaktadır. Bu ücretsiz tekliften yararlanın ve yayınlandığında Windows 10 deneyimi yaşayan ilk kişilerden olun Get Windows 10 Uygulaması.  ile hemen bugün ücretsiz yükseltmenizi rezervasyonunu yapın.

Yükseltmek gerçekten ücretsiz mi?

Evet. Windows 10 uygun Windows 7 SP1, Windows 8.1 Update ve Windows Phone 8.1 cihazları için ücretsiz bir yükseltmedir. Bu ücretsiz yükseltme Windows 10'in piyasaya sürülmesinin ardından bir yıl boyunca sunulacaktır. Yükseltme işlemini yapmanızın ardından Windows 10'i keyifle kullanabilirsiniz.

Hangi cihazlar ücretsiz yükseltme için uygundur?

Windows 7 SP1, Windows 8.1 Update ve Windows Phone 8.1 kullanan cihazların büyük bir kısmının yükseltme için uygun olması amacımızdır ancak bazı donanım/yazılım kısıtlamaları geçerli olacaktır ve cihazlara göre özelliklerin kullanımı değişecektir. Cihazlar Internet'e bağlı ve Windows Güncelleme etkin durumda olmalıdır.

Ücretsiz yükseltmemi nasıl rezerve edebilirim?

Ücretsiz yükseltmeyi Get Windows 10 uygulaması ile rezerve edebilirsiniz. Uygulamayı bulmak için:

Görev çubuğunun sağ ucundaki küçük Windows simgesine tıklayın. Uygulamayı görmüyor musunuz?
Uygulama penceresinde "Ücretsiz yükseltmenizi rezerve edin" öğesine tıklayın.
Bu rezervasyon için bir onay almak istiyorsanız e-posta adresinizi girin.
Her şey hazır. Herhangi bir zorunluluk yok ve rezervasyonunuz dilediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Windows 10 bu yılın ilerleyen günlerinde yayınlanacak ve kuruluma hazır olduğunda konu hakkında bilgilendirileceksiniz.

Her uygun cihazım için rezervasyon yapmam gerekli mi?

Evet, kullanıcı ile değil cihaz ile ilişkilendirilir bu nedenle her cihazınız için ücretsiz yükseltme rezervasyonu yapmak istiyorsanız her cihaz için bu işlemi tamamlamanız gereklidir.

Get Windows 10 Uygulaması nedir?

Get Windows 10 Uygulaması, Windows 7 Service Pack 1 (SP1) ve Windows 8.1 Update kullanan bilgisayar ve tabletler için sunulan ücretsiz yükseltme işlemini desteklemek amacıyla düzenlenmiştir. Uygulama Windows 10 hakkındaki bilgiler de dahil olmak üzere rezervasyon işlemini yönetir ve cihazınızın Windows 10 ile çalışıp çalışamayacağını kontrol eden bir Yükseltme Danışmanı sağlar. Nerede bulabileceğinizi öğrenin.


Rezerve ettikten sonra ne olur?

Rezervasyonunuzu yaptıktan sonra yeniden kontrol etmenize gerek yoktur. Windows 10 kuruluma
hazır olduğunda (29 Temmuz 2015 tarihinde kullanıma sunulması beklenmektedir) burada görülene benzer bir bildirim masaüstünüzde görüntülenir. Görüntülendiğinde bildirime dokunun ya da tıklayın ve talimatları takip edin ya da yükseltme kurulumunu sizin için uygun olan bir zamanda gerçekleştirilmesi için planlayın.


06.06.2015, İzmit

Kaynak: www.goo.gl/NHBnnM

Hiç yorum yok: