Top Menü

2 Haziran 2015 Salı

Kurumsal web tasarım yaptırmayı düşünüyorsanız..

Bir iş yeriniz var veya bir şirkette görevlisiniz ve kurumsal web sitesi yaptırma görevi de size verildi.

Şimdi ben ne yapacağım nereden başlayacağım diye kara kara düşünmeye başladınız. Neyse endişelenmeyin adım adım size anlatmaya çalışacağım. Tanıyan arkadaşlarım bilirler biz Neo Tasarım olarak 2002 yılından günümüze Kocaeli de kurumsal web tasarım hizmeti vermekteyiz.

Sizlere bu yazıyı 400 kadar firmaya kurumsal web tasarım hizmeti veren bir firmanın müşterileriyle ilk görüşmeleri yapan yetkilisi olarak bizden web tasarım hizmeti almak isteyenlerden ne gibi beklentilerimiz olduğu bakış açısından kaleme aldım.

Web tasarım yaptırmak istiyorsunuz, nereden başlamalı?

Herhangi bir web tasarım firması ile görüşmeye başlamadan veya anlaşmadan önce web sitesi ile ilgili yapmanız gereken önemli bazı hazırlıklar var.

Eğer olumsuz bir tecrübe yaşamak ve web sitenizin bitmeyen senfoniye dönmesini istemiyorsanız size ciddi görevler düşüyor.

Öncelikle amacınız web tasarım firması grafikerinin ne kadar yaratıcı olduğunu test etmek gibi amacınız olmamalı. Zaten yaratıcılık arıyorsanız yazının geri kalan kısmı size göre değil. Gidip kendinize bir reklam ajansı bulun ve basit bir kurumsal web sitesi için 10 - 15 bin TL'yi gözden çıkartınız.

Yaratıcılık gibi bir talebiniz olmadığına göre, önce rakip firma sitelerini bir ziyaret ediniz, konunuzla ilgili çalışan yabancı firmaların web sitelerini de inceleyip tarzınızın nasıl olabileceği konusunda kafanızda bir fikir oluşsun. Bu tarzı web tasarım anlaşması yaptığınız firma ile de paylaşınız.

Yeni web siteniz için görsel ve içerik hazırlama

Tarzınızı belirlediniz diyelim. Bundan sonra sıra web tasarımında ve site içeriğinde kullanılacak fotoğraflar ve içerik metinlerine sıra geliyor. Fotoğraf işini web tasarım firmasına bırakmayın çünkü bazı küçük firmalar Google görsellerinden telif sorunu yaşanabilecek fotoğrafları kopyalayıp kullanabilirler. Bunun sorumlusu da kesinlikle siz olacaksınız ve mahkemeye çıkıp binlerce dolar telif hakkı ödeme durumunda kalabilirsiniz. Bu sorunu çok uygun fiyatlara www.123rf.com gibi internet sitelerinden fotoğraf satın alarak çözebilirsiniz. Firmanın sizin bilginiz dışında resim kullanmaması konusunu mutlaka sözleşmeye koymak sizin menfaatinize olacaktır.

Diğer önemli bir konu ise web sitesinin içeriğinin hazırlanması. İşe web sitenizin menü başlıklarını tespit ederek başlamalısınız. Web sitenizin içeriğini web tasarımı yapan firma çalışanlarının hazırlamasını beklemeyiniz. Ciddi bir ücret karşılığında yapılabilecek bu işlemi ücretsiz yapacağını söyleyen ya amatördür (neticede amatör bir iş çıkacaktır) veya sizden işi almayı çok önemseyen biridir ama bu kişi de içeriği baştan savma hazırlayacaktır.

Ayrıca web sitesinin içeriğini SEO, yani arama motoru optimizasyonu kriterleri gözetilerek özenli olarak hazırlanmış olması gerekmektedir. SEO - Arama motoru optimizasyonu konulu yazımı okumak için burayı tıklayınız. İlginizi çekerse SEO konusuyla ilgili diğer yazılarımı da okuyabilirsiniz.


Önümüzdeki günlerde kurumsal web tasarımı ve kurumsal web hosting konularını incelemeye devam edeceğiz.

Önemli not: Bu blog yazısı yukarıdaki "web sitelerine bağlantı metinleri" ve "web sitesine bağlantılar oluşturmak" yazılarındaki açıklamalar doğrultusunda hazırlanmıştır. Size de örnek olması açısından metinde bulunan "web tasarım" kelime öbeğinin kullanım sıklığına ve bağlantıları tıklayarak ulaştığı sayfaları kontrol etmenizi öneririm. (samimi bir itiraf: bu sayfadan verilen linklere tıklamalar Google tarafından önemli kabul edildiğinden destek anlamında bir kaç kez tıklarsanız gerçekten mutlu oluruz. :)

02.06.2015, İzmit

Blogu beğendiyseniz hemen bu satırın altında g+ kırmızı butonu tıklayarak daha fazla kişiye ulaşmasını sağlayınız veya diğer sosyal medya sitelerinde paylaşınız. Teşekkürler.

Hiç yorum yok: