Top Menü

7 Mayıs 2015 Perşembe

Blog nedir, blog nasıl açılır?

Wikipedi'de Blog (Türkçe: ağ günlüğü, günce) veya Weblog (Türkçe: Ağ kütüğü):

"Teknik bilgi gerektirmeden, kendi istedikleri şeyleri, kendi istedikleri şekilde yazan insanların oluşturabildikleri, günlüğe benzeyen web siteleridir. İngilizcedeki "web" ve "log" kelimelerinin birleşmesinden oluşan weblog kavramının zamanla yaygınlaşmış adıdır." şeklinde kısaca tarif edilmiş.

Kısaca "web günlüğü" desek yanılmayız.

Ama HobiPC blogunu ise günlük tutacağım bir yer olarak kullanmak yerine, insanlara faydalı olacağına inandığım bilgileri, sosyal medyayı da işin içine katarak paylaşmak amacıyla yazmaktayım.

Eğer içinizde bildiklerinizi, görüşlerinizi veya duygularınızı biraz da yazarak paylaşmak gibi bir arzunuz varsa blog yazmak tam size göre bir ilgi alanı diyebilirim. Üstelik blogspot.com.tr size böyle bir etkinlikte bulunabileceğiniz alanı ve içerik yönetim sistemini ücretsiz olarak sağlamakta. Yayın yapacağınız alan ücretsiz sağlandığı gibi sıkıcı ve birbirinin aynı, monoton görünüşlü bloglar oluşmaması için çeşitli blog temalarını da içerik yönetimine dahil etmişler. Temaları tamamen isteğinize göre değiştirebildiğiniz gibi kendi arka plan fotoğraflarınızı da yükleyip, değişik araçlarla yazılarınız dışında bazı ögeler ekleyip dilerseniz eklediğiniz bu sayfa ögelerinin yerlerini değiştirebiliyorsunuz.

Hani artık bir şeyler yazmazsanız Google'ın bu kadar gayretine yazık olacak da diyebiliriz.

Blog nasıl açılır?


Diğer tüm ücretsiz Google hizmetlerinden faydalanabilmek için gerekli olan Gmail hesabı blog oluşturabilmeniz için de gerekmekte.

Eğer Gmail hesabınız var ise yapmanız gereken www.blogger.com  adresinden giriş yapıp yönergeleri takip ederek ilk yayınınızı oluşturmak.

Yeni olduğunuz için haliyle takılacağınız bazı noktalar olacaktır. Google bunu da düşünmüş ve Blogger Yardım Merkezi başlığı altında ayrıntılı bir destek bölümü hazırlanmış.

Yardım Merkezi  Blogger'ı kullanmaya başlama, yönetim ayarları, Blogger'da bağlantı kurma, Blog'unuzun görünümünü değiştirme, Blogger'daki Google+ özelikleri ve sorunları giderme diye altı ana başlıktan oluşuyor ve bu başlıkların her birinde ciddi biçimde ayrıntılı bilgi verilmiş.  Blogger Yardım Merkezini incelemek için burayı tıklayınız.

Sadece biraz sabır ile kısa zamanda güzel yayınlar oluşturabilirsiniz.

İleride bu yazı başlığının yeterince ilgi görüp okunması durumunda blog açma ve blog yönetimi hakkında ayrıntılı bilgiler vermeyi planlıyorum.

Kişisel blogunuzun adresini bildirirseniz memnuniyetle bu sayfada yayınlayıp duyurabilirim.

HobiPC Blogunu takip ettiğiniz için teşekkür ederim.

07.05.2015, İzmit

Blogu beğendiyseniz hemen bu satırın altında g+ kırmızı butonu tıklayarak daha fazla kişiye ulaşmasını sağlayınız veya diğer sosyal medya sitelerinde paylaşınız. Teşekkürler.


Hiç yorum yok: