Top Menü

23 Temmuz 2015 Perşembe

Bir kenara not edilecek Google ipuçları - (devamı)

Uzun bir ramazan ve bayram arasından sonra tekrar merhaba.

En son bir kenara not edilecek Google ipuçlarından bahsetmiştik, gene oradan devam edelim.

intitle:index.of?mp3 Şarkı Adını Buraya Yazın

İnternet üzerinde mp3 formatında şarkı dinlemek veya indirmek istiyorsunuz, tüm yapmanız gereken aşağıda gördüğünüz gibi Google arama kutusuna intitle:index.of?mp3 yazıp, şarkı adını bir bahar akşamı şeklinde yazmak. Bu şarkının mp3 formatı bulunan tüm internet siteleri listelenecektir.



Gizlenmiş bir şifreyi tarayıcıda göstermek

Artık kimin için uğraşırsınız bilemem ama o kişinin bilgisayarındaki facebook, twitter veya herhangi bir şifresine çok da çaba sarf etmeden ulaşmak mümkün. Resimde gösterildiği gibi bunu başarırsanız "hacker" olma yolunda ilk adımı atmış olacaksınız. Aile bireylerine sürpriz yaparak işe koyulabilirsiniz.



Google sizi nasıl görüyor?

Google reklamlarından sıkılmış olabilirsiniz. Google sistemi Chrome tarayıcısı ile yaptığınız internet surfünü ve Google, Youtube gibi sitelerinde yaptığınızı aramaları, izlediğiniz videoları baz alarak sizin için otomatik ilgi alanları belirleyip bu alanlara göre size reklamlar göstermektedir.

Http://Google.Com/Ads/Preferences linkini tıklayarak aşağıdaki gibi bir sayfaya ulaşıp tercihlerinizi düzenleyebilir veya ilgi alanlarınıza göre reklamları isterseniz tamamen kapayabilirsiniz. Tabi ilgi alanlarına göre reklamları kapatmanız reklam görmemeniz anlamına gelmiyor, bu işlemden sonra bulunduğunuz bölgeye yönelik reklamları görmeye devam edeceksiniz. Reklamlar olmasa Gogle ne yapar :)



Chrome tarayıcıda  MP3 dinlemek, film izlemek mümkün

Nasıl yapıldığını aşağıda izleyebilirsiniz.



Deneme amaçlı bir site üyeliği açmak istiyorsanız

Kendi e-mail adresinizi kullanmayınız. Aşağıdaki sitelerden geçici bir email adresi alırsanız üyelik sonrasında spamle boğuşmak zorunda kalmazsınız.

MailDrop
Spamgourmet
10 Minute Mail
Fake Mail Generator
Guerrilla Mail
ThrowAwayMail

Mailinator

23.07.2015, İzmit

Hiç yorum yok: