Top Menü

22 Mayıs 2015 Cuma

Google Chrome Art Project Eklentisi

Bu blogda kayıtlı yazılardan ziyaretçilere en ilginç geleni ve en çok okunanı Google Harita Eklentisini anlatan yazı oldu. Bu sefer belki de çok daha ilgi çekici bir eklentiyi yazmaya karar verdim.

Sanatseverler için Google Art Project Eklentisi

Çok enteresan bu eklenti ile tarayıcınıza haritalar yerine bu sefer sanat eserleri yüklenmekte. Google dünyanın çeşitli ülkelerindeki müzelerde bulunan sanat eserlerini her yeni sekme açtığımızda Chrome tarayıcısına yükleyerek bizimle buluşturuyor.

Aşağıdaki tablonun sol alt köşesinde resim hakkında bilgi ve onun yanında ise hangi müzede sergilenmekte olduğunun bilgisi yazılı.



Müzenin adını tıklayınca bu sefer ilgili müzeye gidip galerileri, koleksiyonları gezebiliyorsunuz. Eklentiyi Chrome tarayıcısına yüklemek için aşağıdaki linki ziyaret ediniz.

https://chrome.google.com/webstore/detail/google-art-project/akimgimeeoiognljlfchpbkpfbmeapkh/related

Google Cultural Institute'un bir parçası olan Art Project ile ilgili sayfaları https://goo.gl/yqzLF5 tıklayarak inceleyebilirsiniz.

Sayfanın üst kısmındaki arama motorunda "Türkiye" araması yapınca bu muhteşem Kütahya Çini ve Seramiklerinin Serüveni konulu "Kahve Molası" sergisi ile karşılaştım. https://goo.gl/puHBEr .

İzlemeye değer buldum, tavsiye ederim.

Ecdada önem verenler dilerse arama motoruna "Osmanlı" yazıp, aşağıdaki galerilere ulaşabilirler:
https://goo.gl/ViqVfq .

Çok hoş vakit geçireceğinize inanıyorum, hepsi bir tık ötede.

22.05.2015, İzmit

Blogu beğendiyseniz hemen bu satırın altında g+ kırmızı butonu tıklayarak daha fazla kişiye ulaşmasını sağlayınız veya diğer sosyal medya sitelerinde paylaşınız. Teşekkürler.

Hiç yorum yok: