Top Menü

29 Nisan 2015 Çarşamba

Google Haritalardan Dünya Görünümü

Bilgisayarınızda Google Chrome tarayıcı yüklü ise çok keyifle kullanabileceğiniz bir Chrome eklentisinden bahsetmek istiyorum.

Bu eklenti sayesinde her yeni tarayıcı sekmesi açtığınızda Google Haritalardan dünyanın bir bölgesinin uzaydan görünümü yüklenmekte. Görüntü yüklendikten sonra hemen sağ alt köşedeki dünya resmini tıklayınca Google Haritalarda görüntüyü yakınlaştırıp uzaklaştırmak mümkün.

Tüm yapmanız gereken bu linki tıklayıp, yüklenen sayfanın sağ üst köşesindeki CHROME'A EKLE butonunu tıklamak.

Düşünün her sekmede değişik bir manzara, dünyadan değişik bir köşe. Öyle ilginç, üzerinde paylaşacak görüntülerle karşılaşacaksınız ki arkadaşlarınıza hemen tavsiye edeceksiniz. 

Karşınıza kah yağlı boya tablo gibi görüntüler, kah Afrika'dan çöl manzaraları veya dünyanın bir çok köşesinden şehirlerin görüntüleri gelince bir numaralı eğlenceniz olacak.

İnanın dünyada keşfetmenizi bekleyen bu kadar çok şey olduğuna inanamayacaksınız.

Google Haritaları Chrome tarayıcısına ekledikten sonra kullanım ipuçları için burayı tıklayınız.>>



Örneğin bu resme ulaşmak için burayı tıklayınız. Haritayı mouse ile biraz uzaklaştırınca Hong Kong karşınızda. 


Ya bu resmin Almanya'da bir kömür madeni olduğunu söylesem inanır mıydınız? Burayı tıklayarak gözlerinizle  görün.


Bu ABD hava alanını nasıl buldunuz? Tıklayın>>.

Güzel keşifler...

HobiPC Blog'da en çok bu yazı ilgi görmekte ve paylaşılmakta, arkadaşlarınızla facebook veya diğer sosyal medya üzerinde paylaşmayı unutmayın.

Not: Google haritalar şimdilik cep telefonlarındaki chrome tarayıcılarda yukarıdaki özellikleriyle çalışmıyor, belki ileride çalışır yapabilirler. (07.05.2015)

29.04.2015, İzmit

Blogu beğendiyseniz hemen bu satırın altında g+ kırmızı butonu tıklayarak daha fazla kişiye ulaşmasını sağlayınız veya diğer sosyal medya sitelerinde paylaşınız. Teşekkürler.

Hiç yorum yok: