Top Menü

2 Mayıs 2015 Cumartesi

Google Asistan

Bu yazıya katkıları için Altuğ Beye öncelikle teşekkür etmek isterim. Yaklaşık iki sene önce aldığım Android telefonumla ilgili bir çok özelliği keşfetmemde ciddi katkısı olduğunu burada yazmasam olmazdı.

Bugün size Android telefonlarınıza kurabileceğiniz, Google Play Store'dan indirilen Google Asistan Launcher adındaki çok kullanışlı bir programdan bahsedeceğim.

Öncelikle bir konuyu vurgulamak isterim, Google tarafından sağlanan hizmetlerden kapsamlı bir biçimde kullanabilmek için bir GMAIL hesabınız olması gerekiyor. Eğer bir GMAIL hesabınız varsa sınırsız şekilde Google tarafından sağlanan hizmetlerden faydalanabilirsiniz.

Şimdi Android işletim sistemi olan telefonunuzda Google Play Store a gidip Google Asistan Launcher araması yapıp programı yükleyebilirsiniz. Bu konuda fazla bir desteğe ihtiyacınız olmaz çünkü normal herhangi bir uygulama gibi yüklenecektir.

Google Asistan ile ne işe yarar?

Google Asistan GMAIL hesabınızla bağlantılı çalıştığından gerek GMAIL'inize gelen bildirimler, gerekse GMAIL rehberinizdeki kişilerin bilgilerine ulaşarak size günlük bilgiler verir.

Örneğin:

  • Arkadaşlarınızın doğum günü bildirimlerini alabilirsiniz,
  • “Ok Google” demeniz yeterli - sesli arama işlevine geçmek için ana ekranınızdayken “Ok Google” demeniz yeterlidir. Ardından arama sorgunuzu söyleyin. Veya telefonunuza ne yapacağınızı söyleyin (kısa mesaj gönderme, yol tarifi alma veya şarkı dinleme gibi).
  • Daha hızlı arama - arama kutusuna hafifçe dokunduğunuzda sorgunuzu hemen girebilirsiniz.
  • Gmail, YouTube ve Haritalar gibi favori Google ürünlerine ve hizmetlerine kolay erişim.
  • Daha büyük görüntüleme alanı - durum ve gezinti çubukları artık şeffaftır, böylece duvar kağıdınız her pikselden, hatta uygulama çekmecenizi genişlettiğinizde dahi görünür (cihaz destekliyorsa).
  • Uçak rezervasyonu var ise gidiş tarihinden bir gün önce ertesi günün uçuşunu hatırlatır dönüşünüzde ise dönüş günün uyarısını verir. Uçağınızın tahmini varış saati gibi ayrıntıları da bildirilmekte.
  • Herhangi bir alışveriş sitesinden ürün aldıysanız siparişin gönderildiğini bildiren mail
    üzerindeki bilgilerden hareketle son durumunu ve kargo takibiyle ilgili linki paylaşır.
  • Takip ettiğiniz hisse senedi fiyatlarını görebilirsiniz.
  • Bulunduğunuz bölgenin hava durumu tahminlerini alabilirsiniz
  • Android 4.1 (Jelly Bean) veya daha yenisi yüklü tüm cihazlarda kullanılabilir.

Çok kullanışlı bulacağınıza eminim, muhtemelen kısa zamanda çok daha farklı şeyleri de Google Asistana eklemiş olurlar.

Resimde yeni topladığım bilgisayarın kasasının gönderildiğini bildirir uyarı ve hava durumu bilgisini görebilirsiniz.

İşte öyle bir şey

02.05.2015, İzmit

Blogu beğendiyseniz hemen bu satırın altında g+ kırmızı butonu tıklayarak daha fazla kişiye ulaşmasını sağlayınız veya diğer sosyal medya sitelerinde paylaşınız. Teşekkürler.

Hiç yorum yok: