Top Menü

21 Mayıs 2015 Perşembe

Google AdWords ile Google Reklamları

Her şeyi bizim için düşünen Google bu gayretlerini kazanca çevirmek için çok adil bir reklam sisteminin de kurucusu ve yayıncısı.

Bugün Google Adwords'den söz etmek istiyorum.

Google Adwords, Google'ın reklam verenler için hazırladığı bir platform. Eğer SEO yani arama motoru optimizasyonu çalışmalarından sonuç almadıysanız veya gayretlerinizin sonucunu gözlemleme konusunda sabırsız olup web siteniz reklam ücreti vererek Google ilk sayfada çıksın istiyorsanız Google Adwords tam size göre.

Neden Google Adwords?

Bu sorunun cevabını beş madde ile vermişler:

1. Daha fazla müşteri çekin: Web sitenize yeni ziyaretçiler çekmek, İnternet satışlarını artırmak veya mevcut müşterilerinizin ilgi düzeyini yükseltmek gibi farklı amaçlarınız olabilir. Google AdWords sayesinde hepsi mümkün.

2. Doğru kullanıcılara doğru zamanda ulaşın: Google'daki kullanıcılar, sunduğunuz ürün ve hizmetleri tam aradıkları anda işletmenizi bulabilir.

3. Reklamları, bölgesel veya küresel olarak yayınlayın: Reklamlarınızı belirli ülkelerdeki, bölgelerdeki veya şehirlerdeki ya da işletmenizden veya mağazanızdan belirlenmiş bir uzaklıkta bulunan müşterilere hedefleyin.

4. Ziyaret yoksa ödeme de yok: Google AdWords'e kaydolmak ücretsizdir. Yalnızca kullanıcılar reklamınızı tıklayıp web sitenizi ziyaret ettiğinde veya sizi aradığında ödeme yaparsınız. Diğer bir deyişle, reklamınız işe yaradığında para ödersiniz.

5. İstediğiniz bütçe tutarıyla başlayın: Ne kadar yatırım yapacağınıza siz karar verirsiniz. Kendinize uygun bir günlük bütçeyle başlayın ve daha sonra aldığınız sonuçlara göre bütçenizi ayarlayın. Birçok işletme en az 20 - 30 TL tutarında bir günlük bütçeyle iyi bir başlangıç yapmaktadır.

Google Adwords'un avantajları:

1. Ölçülebilir, güvenilir, esnek: Google AdWords, reklamlarınızı kaç kişinin fark ettiğini ve web sitenizi ziyaret etmek için tıklayanların veya sizi arayanların yüzdesini gösterir. İzleme araçları sayesinde, reklamlarınızın doğrudan sonucu olarak web sitenizde gerçekleşen fiili satışları bile görebilirsiniz.

2. İstediğiniz zaman bilgi alabilirsiniz: Google AdWords hesabınıza giriş yaparak reklamlarınızın nasıl bir performans gösterdiklerini istediğiniz zaman görebilirsiniz. Size zaman kazandırmak için, tüm önemli istatistikleri ve rakamları listeleyen aylık bir özet de gönderilir.

3. Durdurun, başlatın, duraklatın, test edin: Ücretsiz olarak, istediğiniz zaman reklamlarınızda ince ayarlar yapabilir, yeni arama terimleri deneyebilir, kampanyanızı duraklatabilir ve yeniden başlatabilirsiniz. Üstelik bunların tümünü Google AdWords hesabınızdan yapabilirsiniz.

4. Bağlayıcı sözleşme yok: Ek ücret ödemeden, istediğiniz zaman kampanyanızda ayarlamalar yapabilir, kampanyanızı duraklatabilir veya sonlandırabilirsiniz.

5. Bütçe belirlemede esneklik: Reklamınız her tıklandığında ne kadar ödeme yapmak istediğinizi kolayca ayarlayabilirsiniz. Ve sonradan bu tutarı istediğiniz zaman değiştirebilirsiniz.

6. Basit ödeme seçenekleri: Normal bir kredi kartı veya banka kartı kullanarak (Visa, Visa Electron veya Mastercard) ya da dilerseniz banka yoluyla ödeme yapabilirsiniz.

7. Anında raporlama: Web sitesi ziyaretleri, mağaza ziyaretleri, İnternet'ten satışlar, telefonla yapılan sorgular veya bültene kaydolmalar gibi konuların tümünde, izleme araçları Google AdWords'ün neler sağladığını her zaman size gösterir.

21.05.2015, İzmit

Blogu beğendiyseniz hemen bu satırın altında g+ kırmızı butonu tıklayarak daha fazla kişiye ulaşmasını sağlayınız veya diğer sosyal medya sitelerinde paylaşınız. Teşekkürler.

Hiç yorum yok: