Top Menü

19 Mayıs 2015 Salı

SEO - Web Sitenize Bağlantılar Oluşturmak

SEO denilince web sitenize diğer sitelerden verilen linkler ayrı önem taşıyor. Bir web sitesinin popülerliği diğer web sitelerinden verilen bağlantılar dikkate alınarak değerlendirilmektedir. Özetle Google açısından bağlantı popülerliği sıralamanızdaki önemli etkenlerden birisidir.

Bu fenomenin nasıl çalıştığını anlamak için, "bağlantı kurma" konseptini anlamamız gerekir. Bu basit anlamda sitenize yönlendirme yapan bağlantıların sayısı ve kalitesi demektir. Popülaritenizin artması demek aynı zamanda arama motorları sıralamanızın yükselmesi anlamına da gelir. Aşağıda bazı temel stratejileri açıklamaya çalışacağım.

1. Bağlantı kurmanın temel tekniği içeriğinizde ziyaretçiyi ilgilendirecek ne gibi ögeler bulunacağıdır. Eğer içerik ziyaretçiyi çekecek özellikte değilse sorununuz var demektir.

2. Bu konuda sosyal medya siteleri çok önemli olup, en büyük yardımcınız olacaktır. Web sitenizin Facebook ve Twitter üzerinde paylaşımı veya reklamlar bir çok kişinin dikkatini çekip sitenizin bağlantılarınızın tıklanmasını sağlayacak ve bu tıklanmalar da Google tarafından ciddi olarak takip edilecektir.

3. Başlıkların önemini kavramalısınız. Sayfa başlığı ve yazınızın kısa bir özeti başarı için çok önemli olup, sosyal medya sitesinde ziyaretçinin sitenizi tıklaması için önemli bir etkendir. Şahsen blog yazılarıma Facebook veya Google Plus'tan bağlantı kurarken mutlaka içerikte önemli bir paragraftan ilgi çekici bir kaç cümle eklerim.

4. Ama dikkat etmeniz gereken önemli bir ayrıntı ise değişik sosyal medya sitelerinde değişik özellikleri olan kişiler üyedir. Bütün sosyal medya siteleri farklı konseptler üzerine kurgulandığından Facebook üzerine eklenen yazı başlığı veya bir kaç cümle Google Plus için geçerli olmayabilir.

5. Arkadaş desteği ise çok önemlidir. Sosyal Medya arkadaşlarınızdan sitenizin paylaşımlarını yapmaları için ricada bulunabilirsiniz. İnsanlar sizin web siteniz hakkında diyeceklerinizden çok başkalarının web siteniz hakkında ne dediğini daha inandırıcı bulacaklardır.

6. İnternet üzerinde sizinle benzer içeriği sahip siteleri araştırın. Benzer içeriği olan sitelerle içerik ve bağlantı  alışverişi yaparak her iki sitenin de popülerliğini artırabilirsiniz.

19.05.2015, İzmit

Blogu beğendiyseniz hemen bu satırın altında g+ kırmızı butonu tıklayarak daha fazla kişiye ulaşmasını sağlayınız veya diğer sosyal medya sitelerinde paylaşınız. Teşekkürler.

Hiç yorum yok: