Top Menü

3 Haziran 2015 Çarşamba

Kurumsal web hosting

Son yazıda kurumsal web tasarım nedir anlatmaya çalıştım ama birde kurumsal web hosting olur mu demeyin. Neticede hosting hostingdir ama kurumsal web hosting hizmeti biraz daha özen isteyen bir faaliyet alanıdır.

Windows web hosting nedir, Linux web hosting nedir?

Sunucular işletim sistemi olarak genelde Windows veya Linux işletim sistemi yüklüdür. Her şeyde olduğu gibi Windows sunucu işletim sistemi Microsoft yazılım ekibi tarafından düzenli olarak geliştirilip güncel tutulduğundan ücretlidir. Linux ise bunun aksine ücretsiz edinebileceğiniz, bir grup gönüllü tarafından geliştirilen bir işletim sistemidir.

Aralarındaki önemli farklardan birisi Windows'un para ödeyerek satın alınıyor olması, diğerinin ise ücretsiz edinilebilmesi. Bunun haricinde bazı teknik farklılıklar da mevcut. (bu teknik bir yazı olmadığından bu gibi ayrıntılara girmeyi gerekli görmüyorum).

Neo Tasarım olarak biz para ödeyerek satın alınan bir ürünü satan kuruluşun destek konusunda da ciddi olacağını düşündüğümüzden web ve mail sunucularımızın Windows işletim sistemiyle donanmış olmasını her zaman tercih etmişizdir.

Kurumsal web hosting tüm bunların neresinde?

Kurumsal web hosting hizmeti verdiğini söyleyen bir firmanın sunucularında rastgele programcıların veya amatörlerin hazırladığı web siteleri barınmaz, sadece kurumsal müşterilere hizmet veren profesyonellerin programladığı / hazırladığı web siteleri yayınlanır.

Bu çok önemli bir ayrıntıdır, zira amatörce programlanmış bir web sitesindeki bazı sayfalar çeşitli nedenlerden dolayı sunucuyu döngüye sokup, aynı veritabanı sorgularını defalarca yaptırıp, bu  nedenle sunucunun işlemci ve RAM kapasitesini sadece sorunlu programlanmış web sitesine yoğunlaştırarak, diğer sitelerin yavaşlamasına sebebiyet verebilir.

Ayrıca ciddi olmayan, mail yoluyla spam yapan amatörler, mail hizmeti verilen IP adreslerinin spam veritabanlarına düşmesine sebep olduğundan, sunucu üzerinden bir çok noktaya mail gönderilememesi gibi önemli sorunlarla karşılaşılabilir.

Kurumsal web hosting hizmeti verdiğini söyleyen bir web hosting firmasının sunucularında amatörce yapılabilecek hatalara yer olmadığından siteniz en verimli şekliyle ziyaretçilere hizmet edecektir. Kurumsal web hosting firmaları kullanıcıların e-mail trafiğini de çok sıkı, anlık olarak takip ettiklerinden spam yapılmasına tolerans göstermezler. Bu sayede e-mail gönderileri gitmeleri gereken adreslere sıkıntı yaşamadan ulaşabilirler.

Kurumsal web hosting firmaları destek konusuna da ayrı özen gösterirler. Müşterilerin hemen tamamı çeşitli konularda faaliyet gösteren şirketler olduklarından sistemlerinin sorunsuz çalışmasının çok önemli olduğunun bilincinde hareket ederler.

Eğer firmanız için web hosting hizmeti alacaksınız araştırmalarınızı firmaların web hosting referanslarına da yoğunlaştırın.

03.06.2015, İzmit


Hiç yorum yok: